Gratis verzending vanaf €35 Op werkdagen voor 21.00 uur besteld, de volgende dag in huis!

Onze Wereld

Het beste voor jouw lichaam

Wij weten wat topsport betekent. Elke dag opnieuw je grenzen verleggen en streven naar succes. Bij het leveren van topprestaties komt heel wat kijken. Onze producten zijn samengesteld uit 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. Zo krijgt je lichaam alleen de allerbeste voedingsstoffen binnen om het maximale uit je trainingen of wedstrijden te halen.  

 Geen geraffineerde suikers, nutteloze toevoegingen, kleur- of smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Wij doen het anders!

Bij PowrFood halen we de kracht uit de natuur en stoppen we ze in krachtige en lekkere blends die jou doen presteren. Gezond, lekker, makkelijk te verteren en in verschillende smaken. Zo wordt presteren een heel stuk makkelijker.

Het beste voor de planeet

Wij geloven niet dat de kwaliteit van producten ten koste van de planeet mag gaan. Integendeel, echte kwaliteits ingrediënten heb je pas wanneer ook onze aarde ervan meegeniet.

Daarom gaan we naast de optimale kwaliteit van onze ingrediënten, ook voor een maximale duurzaamheid. Dat betekent dat we niet stoppen bij ervoor te zorgen dat onze sportvoeding klimaatneutraal is. Wij willen juist dat ze bijdragen aan de planeet en een positieve impact hebben in plaats van geen impact!

Vraag je je af hoe wij ons steentje bijdragen aan de planeet en onze natuur? Lees dan verder om er alles over te weten te komen.

Van geen impact naareen positieve impact op de planeet

Dat het niet goed gaat met onze planeet, hoeven we je al lang niet meer te vertellen. Hogere temperaturen, bedreigde diersoorten en minder bos. Wij gaan dit niet alleen kunnen oplossen, maar we kunnen wel onze schouders zetten onder wat het grootste project in onze geschiedenis wordt: onze aarde herstellen.

Daarom willen we met PowrFood verder gaan dan klimaatneutraal zijn. Wij doen er alles aan om klimaat positief te worden! Bij elk supplement dat bij ons de deur uitgaat, willen wij dat niet alleen de gebruiker er beter van wordt, maar ook onze planeet. 

grain

Vezelrijk

muscles

Vol Proteine

nutrients

Natuurlijke Mineralen

time passing

Snel Herstel

013 Organic EU logo

100% Bio

Milieubewuste partners boven winst

keep it naturea

Natuurlijke ingrediënten

Alles begint bij het zorgvuldig kiezen van de ingrediënten voor onze producten. Hiervoor gaan we terug naar de basis. We kiezen resoluut om alleen te werken met natuurlijke en biologische ingrediënten van een hoge kwaliteit.

In onze sportvoeding vind je dus geen bewerkte producten, geen kleur- en smaakstoffen, geen toegevoegde suikers of vulstoffen. Alles in onze producten is duurzaam en gezond. Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de omgeving waar onze ingrediënten groeien en worden geoogst.

Plant a tree

Korte productieketen

Door voor een korte productieketen te kiezen, waar er zo min mogelijk stappen en afstand tussen de ingrediënten en onze producten zit, kunnen we de impact op het milieu laag houden. Daarnaast hebben we ook meer controle op onze partners, hoe zij omgaan met het milieu en hoe de kwaliteit van de grondstoffen wordt bewaakt.

Wij houden de productie van onze sportvoeding ook eenvoudig. Zo gebruiken we een authentieke Nederlandse molen om de tarwe te malen. En dat proef je!

Milieubewuste partners boven winst

Wanneer wij een partnerschap afsluiten, kijken wij niet naar hoeveel dit ons oplevert of hoeveel we besparen. Wij kijken naar het totaalplaatje. Als een partner een uitstekende service en prijs aan ons levert, maar daarbij geen rekening houdt met de impact op het milieu, dan bedanken we vriendelijk. Dan zoeken we verder naar een andere partner, die dat wel doet, ook al gaat dit ten koste van winst.

Wij werken alleen met partners samen, die onze passie en visie delen om onze impact op het milieu niet alleen neutraal te maken, maar actief en proactief bij te dragen aan een betere leefomgeving voor onszelf en onze kinderen. Daarom evalueren wij elke partner grondig en controleren wij op regelmatige basis of onze partners milieubewust blijven werken.

tree

Een boom voor elke bestelling

Voor elke bestelling, die er wordt geplaatst, laten we een boom planten! Deze haalt de CO2 uit de lucht en zorgt voor het herstel van onze natuur. Zowel mens als dier hebben daar alleen maar baat bij! Om er zeker van te zijn dat de bomen worden geplant, werken wij samen met één van de bekendste nonprofits ter wereld: Eden Reforestation Projects.

Hieronder lees je meer over onze belofte om een boom te planten voor elke bestelling, die we krijgen.

plant

Lokale organische productie

Bij het selecteren van de producenten van onze ingrediënten hebben wij bijzonder hoge eisen, die we nauwgezet volgen. Elke stap in de keten moet zo dicht mogelijk bij huis liggen en zo lokaal mogelijk zijn. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk transport nodig is en krijgt de lokale economie een extra stimulans!

Door te kiezen voor een biologische productie wordt ook het milieu gespaard. Wij kiezen producenten die actief werken aan duurzaam oogsten en actief werken om hun impact op de natuur te verminderen. Hier staat respect voor de bodem, het water en het vermijden van toxines en het beschermen van de lokale biodiversiteit centraal.

Slimme distributie en opslag

Een korte productieketen is niet genoeg. Wij gaan een stapje verder en kijken ook voor onze sportvoeding naar alle distributieschakels. Van het veld tot aan jouw voordeur, alles moet zo duurzaam mogelijk gebeuren en via een zo kort mogelijke weg.

Ook voor het opslaan van de grondstoffen en de producten gaan wij zo duurzaam mogelijk te werk. Daarom kiezen wij ervoor om zo weinig mogelijk energieverslindende koeling te gebruiken en gaan wij voor distributiecentra en magazijnen, die zoveel mogelijk – en het liefst volledig – op groene energie zoals zonne-energie draaien!

Proactief duurzaam

Wij zijn continue op zoek naar duurzame oplossingen om onze impact op het milieu te verbeteren. Daarvoor kijken wij zowel naar het verleden (authentieke Nederlandse molens) als naar de toekomst (hernieuwbare energie) om duurzamere oplossingen te vinden. Ook van onze partners vragen wij dat zij zich continu inzetten om hun processen te verduurzamen en te werken aan een klimaatpositieve oplossing!

Op die manier kunnen we nog betere en milieuvriendelijke producten maken, die goed zijn voor jouw lichaam en voor de aarde. Wij zijn dan ook altijd heel blij wanneer wij ideeën van jullie ontvangen over hoe we nog duurzamer te werk kunnen gaan!

Een boom per bestelling Ja echt!

Voor iedere bestelling, laten wij een boom planten. Zo ben je verzekerd van het beste voor je lichaam en het milieu. 

Wij weten wel van aanpakken en daarom zijn we helemaal transparant in onze belofte om een boom per bestelling te planten. Om deze belofte waar te maken, hebben we een partnerschap afgesloten met één van de grootste nonprofits ter wereld die bomen planten, Eden Reforestation Projects. Zij krijgen automatisch een bericht dat er een bestelling is geplaatst en gaan aan de slag met het planten van een boom. Op die manier plaatsen ze maar liefst 1.000.000 bomen per dag!

Zo kun je er zeker van zijn dat bij elke bestelling, die er bij powrfood.com wordt geplaatst, er een boom bijkomt op onze aarde.

Waarom bomen?

Er is een reden waarom we voor deze optie hebben gekozen om PowrFood klimaatpositief te maken! De impact van het planten van bomen is gigantisch. Niet alleen wordt er CO2 uit de lucht gehaald, maar er wordt ook beschutting geboden aan andere planten zoals struiken en gewassen. Hierdoor krijgen dieren meer voedsel en wordt de biodiversiteit van de regio langzaam maar zeker weer hersteld.

Heb je nog vragen over hoe PowrFood duurzaamheid centraal zet? Of heb je zelf nog een idee over hoe we nog beter voor onze planeet kunnen zorgen?

0