Doorgaan naar artikel
Lifestyle hacks voor een drukke agenda

Lifestyle hacks voor een drukke agenda

In onze wereld lijkt tijd hebben steeds schaarser te zijn. Met drukke agenda's, deadlines en allerlei verplichtingen kan het moeilijk zijn om tijd te vinden voor lichaamsbeweging en selfcare. Maar ook in een snelle samenleving is het mogelijk om gezond en fit te blijven. In deze blog delen we enkele handige lifestyle hacks om jouw leven net wat makkelijker te maken:

 

1. Micro-workouts tijdens je dag

Ook korte momenten van lichaamsbeweging gedurende de dag kunnen bijdragen aan je algehele fitheid. Neem een paar minuten tijdens een koffiepauze om een paar squats te doen, doe wat lunges terwijl je je tandenpoetst of rek je uit tijdens een telefoongesprek. Deze micro-workouts kunnen je energieker maken gedurende de dag.

2. Mindful multitasken

Combineer je selfcare routine met andere activiteiten die je sowieso al doet. Luister bijvoorbeeld naar een leuke podcast tijdens het sporten, doe aan yoga terwijl je wacht tot de was klaar is of bel met een goede vriend of vriendin tijdens het wandelen. Op deze manier maak je optimaal gebruik van je tijd.

3. Maaltijd preppen voor de week

Maak op een rustige avond wat tijd om gezonde maaltijden voor te bereiden voor de komende week. Door maaltijden en recepten van tevoren te plannen en je boodschappen hiervoor te doen, verminder je de verleiding om voor ongezonde opties te kiezen wanneer je haast hebt. 

4. Prioriteit geven aan slaap

Het is voor de hand liggend, maar wordt toch zeker door de vele afleiding en het eindeloos scrollen op je telefoon nog wel eens vergeten. Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor een gezonde levensstijl, maar het kan vaak het eerste zijn dat wordt opgeofferd in drukke tijden. Maak van slaap een prioriteit door een vaste bedtijd aan te houden en een rustgevende avondroutine te creëren voordat je in slaap valt.